Θέματα
- Πολιτιστικά
+ Μουσική
+ Θέατρο-Χορός
+ Κινηματογράφος
+ Εικαστικά
+ Λογοτεχνία
+ Φωτογραφία
+ Συνεντεύξεις
Συνεντεύξεις

  

Συνέντευξη με τον Δρ. Arto Penttinen

Διευθυντή του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών

     

   

 Συνέντευξη των ΤΟΤΟ

  

 

 

   

       

     Εσείς και η Ευρώπη

     

 

    Η Ημέρα της Ευρώπης

     

  

    Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

     Πολιτισμού και Νεολαίας

    

         

           

 

 

 

 

 

Συγκέντρωση των συμβασιούχων ΥΠ.ΠΟ. στην Ακρόπολη

Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτων Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Τ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 25 Μαϊου 2010 και καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Βιώνουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για την οποία δε φέρουν καμιά ευθύνη οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ.Τ., οι εργαζόμενοι που για πολλά χρόνια είναι απαραίτητοι για τη στελέχωση του και με αυτούς λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι ανασκαφές και όλες οι υπηρεσίες του. Ωστόσο η ομηρία και ο εμπαιγμός μας συνεχίζεται. Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης καθώς εργάζονται απλήρωτοι επί 18 μήνες, ενώ έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις.

Επιπλέον, από 25/11/2009 το ΥΠ.ΠΟ.Τ. δε δέχεται και δεν εκτελεί τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες συνάδελφοι θα συνέχιζαν να εργάζονται. Εκατοντάδες είναι οι απολυμένοι με πολύτιμη εμπειρία και εξειδίκευση και δεν μπορούν να ξαναεργαστούν λόγω του παράλογου περιορισμού του 24μηνου. Μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια οι συνάδελφοι της τροπολογίας Σαμαρά αγωνιούν και δεν παίρνουν καμιά απάντηση για το τι θα γίνει μετά τις 31 Οκτωβρίου 2010.

Δυστυχώς στο διάλογο με την πολιτική ηγεσία δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας και οδηγούμαστε δε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αν κόπτονται για τον πολιτισμό και τα μνημεία του ας ενδιαφερθούν για το προσωπικό που τα προστατεύει, τα συντηρεί και τα αναδεικνύει.

Ζητάμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Να γίνονται σεβαστές και εκτελεστές οι δικαστικές αποφάσεις.

Να καταργηθεί ο περιορισμός του 24μηνου, για όλες τις ειδικότητες.

Καμιά απόλυση συναδέλφου. Οι συνάδελφοι της τροπολογίας Σαμαρά να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ( αρχαιολόγων, αρχαιοφυλάκων) και των συναδέλφων με αίτηση θεραπείας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ας δείξουμε τον δυναμισμό μας και τη μαζικότητα μας την Τρίτη 25 Μαϊου στις 7:30 το πρωί στην είσοδο της Ακρόπολης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αποφασίσαμε όλοι μαζί.

                         

                           Σημαντικά ευρήματα από το ναυάγιο Μέντωρ

 

Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο ιστορικό ναυάγιο «ΜΕΝΤΩΡ» στα νοτιοανατολικά Κύθηρα κοντά στον Αυλέμονα ,που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων υπό τη διεύθυνση του καταδυόμενου αρχαιολόγου Δρ. Δημ. Κουρκουμέλη, έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα. Το πλοίο, που ως γνωστό μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία, μέσω Μάλτας βυθίσθηκε στην είσοδο του λιμένα του Αυλέμονα στα νοτιοδυτικά Κύθηρα, το Σεπτέμβριο του 1802. Παλαιότερα είχαν γίνει έρευνες στο συγκεκριμένο πλοίο τόσο από τον Πλοίαρχο Κουστώ (1975), το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (1980) αλλά και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (2009) και σε καμία από αυτές αλλά ούτε και στη φετινή εντοπίσθηκαν θραύσματα μαρμάρων ή γλυπτών. Η φετινή έρευνα επικεντρώθηκε στη περιοχή της πρύμνης του.

 

 

 

 

               Μυκηναϊκό Νεκροταφείο εντοπίστηκε στο Λεωνίδιο

 

Μυκηναϊκό Νεκροταφείο άγνωστο στην έρευνα εντοπίστηκε δέκα χιλιόμετρα βορειoδυτικά του Λεωνιδίου, πλησίον του χωριού Βασκίνα, στη θέση «Σοχά», μετά από έντονες βροχοπτώσεις, από τη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.  Ακολούθησε σωστική ανασκαφή, με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η οποία έφερε στο φως πέντε κιβωτιόσχημους τάφους. Οι εν λόγω τάφοι είχαν δεχτεί περισσότερους του ενός νεκρούς. Μεταξύ των κτερισμάτων ξεχωρίζουν πήλινα συμποτικά αγγεία, λίθινα σφοντύλια και χάλκινη περόνη. Τα ευρήματα τοποθετούνται χρονολογικά στον 14ο αι. π.Χ. .

 

 

 

 

 

    

     

      

               Bar  ΚΟΜΗΣ

     

 

             Cafe Voulis 

 

 

Μουσείο Ακρόπολης

 

 

  Τελευταία  Νέα

 

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

         για το Μουσείο

       Εναλίων  Αρχ/των

 

      Ψηφιακές Συλλογές

 

 

 

 

        

 

Copyright © epolitismos.gr 2005