Θέματα
+ Πολιτιστικά
- Μουσική
+ Θέατρο-Χορός
+ Κινηματογράφος
+ Εικαστικά
+ Λογοτεχνία
+ Φωτογραφία
+ Συνεντεύξεις
Συνεντεύξεις

  

Συνέντευξη με τον Δρ. Arto Penttinen

Διευθυντή του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών

     

   

 Συνέντευξη των ΤΟΤΟ

  

 

 

   

       

     Εσείς και η Ευρώπη

     

 

    Η Ημέρα της Ευρώπης

     

  

    Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

     Πολιτισμού και Νεολαίας

    

         

           

 

 

 

 

 

Αλέκος Βρέτος "Μergin"

From the beginning.....Mergin’

Η Jadeo Music® και η JustAdjust Records® παρουσιάζουν το νέο CD του Αλέκου Βρέτου “Mergin’ ”.

Η καινούργια δουλειά του Αλέκου Βρέτου χαρακτηρίζεται από ένα κράμα αραβικής μουσικής, jazz και latin με μεγάλες δόσεις αυτοσχεδιασμού. Μέσα από την «μάχη» παραδοσιακών-ανατολίτικων οργάνων (ούτι, βιολί, νάι) και σύγχρονων-δυτικών (πιάνο, ντραμς, σαξόφωνο), προκύπτουν φρέσκιες ιδέες και νέοι ήχοι.

Αλέκος ΒρέτοςΟι συντελεστές του “Μergin’ ”που είναι φίλοι και συνεργάτες χρόνων, αγκάλιασαν την παραγωγή με μεγάλο κέφι. Κατά κύριο λόγο διασκέδασαν παίζοντας μουσική και αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή την ηχογράφηση. Καταξιωμένοι μουσικοί όλοι τους, μπήκαν στο studio και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Τάκης Πατερέλης (σοπράνο σαξόφωνο), ο Bassam Saba (φλάουτο, νάι), η Κωνσταντίνα Κυριαζή (βιολί), ο Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο), ο Σεραφείμ Μπέλος (ντραμς), ο Γιώργος Ρούλος (μπάσσο), ο Kikitcha (Latin κρουστά), η April Centrone (αράβικα κρουστά) και ο Αλέκος Βρέτος (ούτι), συνεργάστηκαν άψογα για να έχουν το μουσικό αποτέλεσμα που οραματίστηκαν οι ίδιοι σαν ομάδα.

Για την ολοκλήρωση αυτού του CD χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια, εξ’ αιτίας της απόφασης του καλλιτέχνη, να στηριχθεί στα δικά του μέσα και να δημιουργήσει έξω από τις γραμμές της μουσικής βιομηχανίας. Το “Mergin’ ” είναι μια μουσική δουλειά που δεν αποτελεί προσταγή καμιάς δισκογραφικής εταιρίας.

Η εταιρία Jadeo Music® ιδρύθηκε για να υποστηρίξει την έκδοση του “Mergin’” το οποίο κυκλοφορεί μέσω της JustAdjust Records®, μια εταιρία που ανήκει στην Jadeo Music®. Με την πώληση κάθε cd ένα ευρώ διατίθεται στην Action Aid.

                         

                           Σημαντικά ευρήματα από το ναυάγιο Μέντωρ

 

Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο ιστορικό ναυάγιο «ΜΕΝΤΩΡ» στα νοτιοανατολικά Κύθηρα κοντά στον Αυλέμονα ,που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων υπό τη διεύθυνση του καταδυόμενου αρχαιολόγου Δρ. Δημ. Κουρκουμέλη, έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα. Το πλοίο, που ως γνωστό μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία, μέσω Μάλτας βυθίσθηκε στην είσοδο του λιμένα του Αυλέμονα στα νοτιοδυτικά Κύθηρα, το Σεπτέμβριο του 1802. Παλαιότερα είχαν γίνει έρευνες στο συγκεκριμένο πλοίο τόσο από τον Πλοίαρχο Κουστώ (1975), το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (1980) αλλά και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (2009) και σε καμία από αυτές αλλά ούτε και στη φετινή εντοπίσθηκαν θραύσματα μαρμάρων ή γλυπτών. Η φετινή έρευνα επικεντρώθηκε στη περιοχή της πρύμνης του.

 

 

 

 

               Μυκηναϊκό Νεκροταφείο εντοπίστηκε στο Λεωνίδιο

 

Μυκηναϊκό Νεκροταφείο άγνωστο στην έρευνα εντοπίστηκε δέκα χιλιόμετρα βορειoδυτικά του Λεωνιδίου, πλησίον του χωριού Βασκίνα, στη θέση «Σοχά», μετά από έντονες βροχοπτώσεις, από τη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.  Ακολούθησε σωστική ανασκαφή, με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η οποία έφερε στο φως πέντε κιβωτιόσχημους τάφους. Οι εν λόγω τάφοι είχαν δεχτεί περισσότερους του ενός νεκρούς. Μεταξύ των κτερισμάτων ξεχωρίζουν πήλινα συμποτικά αγγεία, λίθινα σφοντύλια και χάλκινη περόνη. Τα ευρήματα τοποθετούνται χρονολογικά στον 14ο αι. π.Χ. .

 

 

 

 

 

    

     

      

               Bar  ΚΟΜΗΣ

     

 

             Cafe Voulis 

 

 

Μουσείο Ακρόπολης

 

 

  Τελευταία  Νέα

 

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

         για το Μουσείο

       Εναλίων  Αρχ/των

 

      Ψηφιακές Συλλογές

 

 

 

 

        

 

Copyright © epolitismos.gr 2005